Kroppen rummer organer og funktioner, som opretholder liv. Kroppen er en container, som rummer et menneskes særegne energi. Kroppen er altid med, for kroppen er forudsætningen for liv. Kroppe er forskellige. Man kender et menneske på kropssproget – holdningen, rytmen i gangen, tyngdepunktet, hændernes gestikuleren. Intuitivt fornemmer man, når et menneske ankommer samtidig med sin krop. Kroppen har en helt særlig evne til at sanse og nyde.

Men livet udfolder sig tit på kroppens bekostning. I hverdagens hast må kroppen ofte træde i baggrunden. Man står op før sin krop. Man sætter sig ved skrivebordet, selvom kroppen kalder på bevægelse. Dagen igennem vokser hovedet, når tankerne tager over, og kroppen synker sammen. Man spiser og drikker men ikke altid det, som er bedst for kroppen. Man går i seng langt over kroppens sengetid. I kontakten med kroppen er det som om, nænsomheden ofte mangler.

Der er mange fysiske discipliner, hvor kroppen udfoldes og udfordres. Højere, længere, hurtigere. Kroppen kan trænes til at kunne de mest utrolige ting. Der er mange forskellige forestillinger om, hvordan den ideelle krop ser ud. En krops rytme og cyklus ændrer sig gennem et døgn og en måned – og en krop forandrer sig gennem et liv. Kroppen kan rumme mange følelser og megen information. Hvis man for længe har ignoreret kroppens signaler, kan kroppen sige fra. Ikke mere energi, ikke mere kraft og glæde. 

Det er i kontakten med kroppen, at livet folder sig mest intenst ud. Med omsorgsfuldt, nærende, rummende nærvær. Det er, når man registerer kroppens kontakt med jorden, når man følger sit åndedræt og evner at mærke kroppen indefra, at opmærksomheden forfines – og det er med kroppen som kompas, at fornemmelsen af samhørighed og samsvingen fordybes:

”The body is every person’s home. Paying attention to it is the basis for cultivating honesty, groundedness, and living in the present. ……Settling into the body brings a natural sense of simplicity, clarity and well-being”.

Citat stammer fra Arawana Hayashi – og beskrivelsen af hendes arbejde med Social Presencing Theatre: https://arawanahayashi.com/